Lososov file z omako iz rukole

Znam svetuje

Odlična jed za posebne priložnosti.

Sestavine

za lososa

  • 500 g lososovega fileja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja

za omako iz rukole

  • 1 večji šopek rukole
  • 1 strok česna
  • 300 ml telečje osnove
  • večji kos masla
  • sol
  • poper
  • limonin sok

Priprava

1Lososov file operemo, otremo, narežemo na 4 kose ter solimo in popramo. V ponvi segrejemo oljčno olje in v njem popečemo fileje, tako da niso popolnoma pečeni. Postavimo jih na toplo

2Rukolo očistimo, operemo, otresemo, ji odstranimo stebelca, lističe pa narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in drobno sesekljamo.

3V loncu zavremo telečjo osnovo in pustimo da močno povre, dodamo hladno maslo in ga penasto umešamo z metlico za sneg. Dodamo trakove rukole in česen ter solimo, popramo in dodamo malo limoninega soka.

4Lososove fileje damo na krožnike in jih postrežemo z omako z rukolo. Lahko jih okrasimo s češnjevim paradižnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite