Hobotnica v omaki z rdečim vinom

Morda vas zanima

- Oglas -

Priljubljena mediteranska jed, hobotnica, ki jo spremlja rdeče vino, paradižnikova omaka, čebula, česen in začimbe. Hobotnico kuhamo počasi, tako pripravimo okusno poslastico, ki bo brez dvoma velikokrat na naših mizah.

Sestavine

  • 800 g očiščene hobotnice
  • 200 ml rdečega vina
  • 40 ml oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 2 čebuli
  • 300 g zrelih, mesnatih paradižnikov
  • 2 lovorova lista
  • 5 nageljnovih žbic
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra

Postopek

1Hobotnico očistimo, dobro operemo in narežemo na manjše kose.  Na štedilnik pristavimo večjo ponev in vanjo stresemo kose hobotnice. Na visoki temperaturi dušimo 20 minut, večkrat premešamo. Hobotnica bo tako spustila vso vodo.

2Medtem olupimo in nasekljamo čebuli in česen, paradižnike operemo in potopimo v vrelo vodo za 20 sekund. Vzamemo jih iz vode, olupimo in narežemo na manjše kose.

3Ko v ponvi, v kateri dušimo hobotnico povre vsa tekočina, dodamo oljčno olje, nasekljano čebulo in česen. Ob stalnem mešanju, nadaljujemo s praženjem, dokler se čebula ne zmehča.

4Dodamo lovor in nageljnove žbice, narezan paradižnik,  začinimo s soljo in poprom in zalijemo z rdečim vinom. Temperaturo znižamo, pokrijemo in kuhamo še uro in pol, dokler se hobotnica ne zmehča in omaka ne zgosti. Vmes večkrat premešamo in dodamo še nasekljan peteršilj. Če je tekočine premalo, dodamo še nekaj žlic paradižnikove omake.

5Postrežemo s svežim kruhom in skledo zelene solate. Če nam je všeč pikantno, hobotnici med kuhanjem dodamo še nekaj koščkov čilija.

Prejšnji članekBezgova šabesa
Naslednji članekSardele v vinu
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -