Sočno popečen losos z rožmarinom

Znam svetuje

Hitro in enostavno pripravljena večerja, ki jo lahko uživamo v dvoje, na terasi ob poletnih večerih.

Sestavine

  • 2 rezini svežega lososa približno 200 g vsak
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica črnega popra v zrnju
  • 2 vejici svežega rožmarina
  • 2 – 3 žlice suhega belega vina
  • 1 ščepec soli

Postopek

1Česen olupimo in narežemo na štiri dele. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem nekaj minut pražimo česen. Česen vzamemo iz ponve, da ostane samo aroma, da  ne zagreni.

2Dodamo zrezke lososa in pečemo na zmerni temperaturi minuto na vsaki strani. Rožmarin operemo in ga skupaj s soljo in poprovimi zrni dodamo lososu.  Pustimo nekaj trenutkov, da se spustijo arome, nato zalijemo z belim vinom.

3Po nekaj sekundah zmanjšamo ogenj in kuhamo še dve minuti. Vmes jih obrnemo. Omako skozi z žlico polivamo po lososu, s tem preprečimo, da bi se rezine izsušile.

4Skrivnost nežnih lososovih zrezkov je v zelo malo kuhanja, dolgotrajno kuhanje meso preveč posuši.  Notranjost mora biti roza in mehka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite