Lignji s krompirjem v omaki

Znam svetuje

Klasičen recept, ki temelji na preprostih, a uravnoteženih sestavinah, iz katerih naredimo okusno kosilo.

Sestavine

  • 1,2 kg očiščenih lignjev
  • 1 kg krompirja
  • 400 ml paradižnikove omake
  • 100 ml suhega belega vina
  • 3 stroke česna
  • 1 žlica mlete paprike
  • šopek sesekljanega peteršilja
  • sol in poper
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1Lignje narežemo na obročke, lovke pa na manjše koščke. Speremo s tekočo vodo in jih dobro odcedimo. Stresemo jih na papirnato brisačko in osušimo.

2V večji ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo nasekljan česen, ko ta zadiši, v ponev stresemo lignje. Dušimo nekaj minut, nato dolijemo vino. Na močnem ognju vremo nekaj minut, da izhlapi alkohol.

3Zalijemo še s paradižnikovo omako, znižamo temperaturo in pokrito kuhamo 15 minut.

4Medtem krompir olupimo in narežemo na majhne koščke. Dodamo ga v ponev, posolimo, popopramo in potresemo z mleto papriko. Lahko dodamo tudi malo pekoče paprike.

5Pokrito kuhamo še 20 minut, da se krompir zmehča. Preverimo, če je omaka preredka, odkrito kuhamo še 5-10 minut. Odstavimo z ognja, pustimo pet minut počivati, pred serviranjem potresemo z nasekljanim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite