Gratinirane klapavice (pedoči) z orehovim pestom

Znam svetuje

Običajno sicer gratiniramo pokrovače, vendar z orehovim pestom tudi klapavice razvijejo izjemen okus in jih lahko brez skrbi pripravimo za uvod v slavnostno večerjo, če pa imamo dovolj školjk, ponudimo tudi kot samostojno jed.

Sestavine

  • klapavice
  • orehov pesto
  • krušne drobtinice
  • šopek svežega peteršilja
  • nekaj žlic olja

Postopek

1Školjke najprej očistimo, biti morajo zaprte. Če je vmes kakšna že odprta školjka, jo zavržemo. Klapavice temeljito operemo, na njih ne sme biti ostankov blata ali peska in jim potrgamo brade.

2V velik lonec nalijemo nekaj žlic olja, vanj stresemo školjke, pokrijemo in kuhamo približno 10 minut, da se odprejo. Tekočino, ki so jo spustile, prihranimo za ribji fond ali ribjo juho.

3Pečico segrejemo na 180 °C. Školjke razpremo in polovice s sadežem postavimo na velik pladenj. Na vsako damo eno žličko orehovega pesta.

4Ko napolnimo vse školjke, jih še potresemo z drobtinicami in sveže nasekljanim peteršiljem.

5Pladenj postavimo v segreto pečico in pečemo 10 minut. Postrežemo takoj, zraven se prilega kozarec dobrega, suhega belega vina.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite