Testenine s šparglji, gobicami in pršutom

Morda vas zanima

Ko se pomešajo okusi špargljev, pršuta in gobic s kremno smetanovo omako, vam bodo zaploskali še tako izbirčni jedci.

Sestavine

  • 400 g  testenin
  • 150 g pršuta
  • 300 g špargljev
  • 300 g gob
  • 3 šalotke
  • 3 stroke česna
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 100 g sira – edamec
  • 50 g parmezana
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Olupimo in nasekljamo česen. Špargljem odlomimo olesenele dele in jih narežemo na 2 cm dolge palčke. Vršičke damo posebej. Pršut narežemo na koščke. Gobice očistimo in narežemo na manjše kose.

2Na oljčnem olju najprej popražimo šalotko, ki smo jo malo posolili, dodamo koščke pršuta in česen, ko ta zadiši, pa še šparglje brez vršičkov in gobice. Dušimo nekje 10 minut, da se šparglji malo zmehčajo.

3Medtem naribamo obe vrsti sira, zmešamo s smetano za kuhanje, dodamo poper in mešanico prelijemo čez šparglje.

4Dodamo še vršičke in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, da se sir lepo stopi in okusi prepojijo. Omako prelijemo čez testenine, ki smo jih skuhali al dente v osoljenem kropu. Jed lahko pripravimo iz gojenih ali divjih špargljev. Z divjimi bo seveda boljša.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -