Piščanec v gorčično smetanovi omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlično kosilo na hitro.

Sestavine

  • 3 piščančji zrezki
  • 4 zvrhane čajne žličke gorčice
  • sol
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica sušene jušne zelenjave
  • 1-2 dcl sladke smetane
  • moka za zagostitev (po potrebi)

Priprava

1Piščančje zrezke rahlo posolimo in vsakega pomažemo z žličko gorčice. Segrejemo ponev z oljem. Zrezke na hitro popečemo z obeh strani in jih preložimo na krožnik.

2V ponev, v kateri so se popekli zrezki, dodamo narezano čebulo in česen in vse rahlo popražimo. Dodamo še jušno zelenjavo in zalijemo s sladko smetano in z decilitrom mlačne vode. Vmešamo še 1 žličko gorčice in v omako položimo popečene zrezke. Solimo po okusu in kuhamo do zgostitve.

3Če želimo več omake, dodamo več sladke smetane, ali pa dodamo žličko moke, vmešane v dodatnem kozarcu mlačne vode. Postrežemo s katero koli prilogo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -