Pečen avokado z jajcem, panceto in s sirom

Znam svetuje

Odličen, malo drugačen in hitro pripravljen zajtrk.

Sestavine

  • 2 avokada
  • 4 manjša jajca
  • sol in poper
  • svež drobnjak
  • 2 rezini poljubnega sira (npr. edamec)
  • 100 g pancete

Postopek

1Avokado operemo, osušimo,  prerežemo na polovico in odstranimo koščico. V avokadu, ki je imel manjšo koščico luknjo nekoliko povečamo, tako da nekaj mesa izdolbemo. Iz izdolbene vsebine lahko pripravimo guacamole.  

24 polovičke postavimo v pekač tako, da se nam ne bodo zvračale. Če nimamo manjšega pekača, lahko polovičke postavimo na pekač za muffine.

3V vsako polovico damo polovico rezine sira in čez sir razbijemo eno jajce. Zelo malo ali nič solimo, saj je slana že panceta. Pečico segrejemo na 200 °C in avokade pečemo 15 do 20 minut. Toliko časa, da beljak zakrkne in postane bel. Rumenjak lahko pustimo malo tekoč ali ga spečemo do konca.

4Medtem ko se avokadi pečejo, panceto narežemo na tanjše in manjše koščke in jih popečemo v vroči ponvi. Drobnjak operemo in narežemo. Pečen avokado damo na krožnik, potresemo s panceto in drobnjakom ter popramo po okusu.  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite