Ocvrte bučke s šunko in sirom

Znam svetuje

Bučkini sendviči, jed, s katero bomo imeli nekoliko več dela. Postrežemo jo lahko z jogurtovo, čili ali domačo tatarsko omako. Če nam kaj ostane, jih lahko pojemo tudi za večerjo, saj so dobri tudi mrzli.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 15 rezin šunke
  • 15 rezin sira (edamec ali gauda)
  • 2 jajci
  • približno 10 žlic moke
  • približno 10 žlic drobtin
  • olje za cvrtje
  • sol

Postopek

1Bučki operemo in po dolžini prerežemo na približno 1 cm debele rezine. Vsako rezino narežemo na približno 5 cm dolge koščke. Dobro jih nasolimo in zložimo na papirnate brisačke, da odteče nekaj odvečne vode. Pustimo stati 20 minut.

2Šunko in sir narežemo na malo manjšo velikost, kot so koščki bučk. v globok krožnik razbijemo dve jajci in jih z vilicami razžvrkljamo. Moko in drobtine damo v še dva globoka krožnika.

3Bučke dobro obrišemo s papirnatimi brisačkami. Na košček bučke položimo košček šunke, dva koščka sira in še en košček šunke. Pokrijemo z drugim koščkom bučke in prebodemo z zobotrebcem, da nam ne bo razpadlo. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin.

4Bučkin sendvič najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Moko in drobtine dodajamo po potrebi.

5V lonec damo za 3 prste olja za cvrtja in ga segrejemo (približno 180°C – potopimo ročaj kuhalnice in se okoli začnejo delati mehurčki). Bučke ocvremo z vseh strani, do lepe zlatorjave barve in jih odlagamo na papirnate brisače (ki jih tudi pogosto zamenjamo), da odstranimo odvečno olje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite