Korenčkova juha s pšeničnim zdrobom

Znam svetuje

Se vam kdaj zgodi, da v hladilniku ne najdete ničesar, da bi skuhali hitro kosilo. No, če imate korenje, je tole odlična rešitev, hitro bo pripravljeno, zdravo, nasitno in okusno.

Sestavine

  • 700 g korenja
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 2 drobno nasekljani čebuli
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 20 g masla
  • 1 žlička soli
  • šopek svežega drobnjaka

Postopek

1Korenček dobro ostrgamo in ga naribamo. V večjem loncu razpustimo maslo, na njem najprej nekaj minut pražimo čebulo, nato dodamo še korenček in sol, ob stalnem mešanju nadaljujemo s praženjem še minutko ali dve.

2Dodamo še pšenični zdrob, dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo.  

3Kuhamo toliko časa, da se korenje zmehča, približno 15 minut in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko, kremno juho.

4Razdelimo na krožnike in okrasimo s svežim nasekljanim drobnjakom. Juhi lahko primešamo še eno žlico kisle smetane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite