Piadina z mozzarello, paradižnikom in solato

Morda vas zanima

- Oglas -

Piadina izvira iz italijanske pokrajine Emilia Romagna, uporablja se jo lahko kot nadomestek kruha, vendar je zaradi svoje kalorične vrednosti vseeno dobro malo popaziti, da je ne jemo prepogosto. V hladilniku jo lahko hranite en dan.

Sestavine za 1 osebo

  • 1 piadina
  • 1 čž oljčnega olja
  • poper in sol po okusu
  • nekaj lističev zelene solate
  • 1 večji paradižnik
  • 1 mozzarella

Postopek

1Piadino na obeh straneh na hitro segrejemo v topli ponvi brez maščobe

2Ko je piadina segreta in zmehčana, nanjo položimo na rezine narezano mozzarello in paradižnike ter zeleno solato, popopramo, posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem

3Če želimo, da se mozzarella stopi, nekoliko dlje segrevamo v ponvici in šele nato dodamo solato

4Še toplo ali pa ohlajeno piadino postrežemo, poleg lahko ponudimo kakšno od omak, ki so nam pri srcu.

Prejšnji članekSivkin sirup
Naslednji članekPiadina s pršutom in rukolo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi