Nutellini cake popsi z belo čokolado

Morda vas zanima

- Oglas -

Cake popsi z veliko čokolade, ki bodo zagotovo navdušili tudi najmlajše. Biskvita je dovolj za približno 40 kroglic.

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 60 g sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 150 g bele moke
  • 100 g masla
  • 1 žlica navadnega jogurta
  • ščepec soli
  • 1 pecilni prašek
  • 80 g mlečnih čokoladnih kapljic
  • 5 žlic Nutelle
  • 60 g belih čokoladnih kapljic
  • 30 g masla
  • različni sladkorni okraski

Postopek

1Mlečno čokolado in maslo raztopimo nad vodno kopeljo in ohladimo na sobno temperaturo. Rumenjake in beljake ločimo, rumenjakom dodamo oba sladkorja in penasto vmešamo. Jajcem prilijemo ohlajeno čokolado, dodamo žlico jogurta in dobro premešamo. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo moko, ki ji prej vmešamo pecilni prašek in sol. Beljake stepemo v čvrst sneg in ga z lopatko počasi vmešamo v testo.

2Zmes zlijemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo približno 20 minut na 180°C. Naredimo test z zobotrebcem in po potrebi peko podaljšamo.  

3Biskvit ohladimo in ga z rokami nadrobimo v posodo. Dodamo nutello in dobro pregnetemo. V primeru, da je masa presuha in imamo težave pri oblikovanju kroglic, po potrebi dodamo še kakšno žlico mleka. Masa za cake popse mora biti sočna, ne preveč mehka in se mora lepo oblikovati v kroglice.

4Iz mase naredimo kroglice. Za 10 minut jih postavimo v zmrzovalnik. Medtem na vodni kopeli stopimo belo čokolado in maslo. Kroglice vzamemo iz zmrzovalnika in jih začnemo oblivati, pomagamo si lahko z leseno paličico. Nanjo napičimo kroglico, jo pomočimo in oblijemo z belo čokolado, odcedimo in kroglico odložimo nekoliko težji kozarec, da se nam cake popsi ne prevračajo.

Takoj okrasimo z okraski po izbiri in pustimo 20 minut, da se čokolada nekoliko strdi.

Kroglice lahko ponudimo tudi v modelčkih za mini muffine. V tem primeru paličico odstranimo in luknjico zakrijemo s čokolado. Kroglice preložimo v papirčke za mini muffine, zložimo na pladenj in postavimo v hladilnik. Iz hladilnika jih vzamemo kakšno uro preden jih postrežemo, da se malo omehčajo.

Nasvet

Pri topljenju bele čokolade moramo biti še posebej previdni, saj ima čokolada nižjo temperaturo topljenja in se lahko ob segrevanju hitro sesiri. Topimo jo na vodni kopeli. Ko voda zavre in se čokolada začne čokolada topiti, jo odmaknemo z vodne kopeli in še naprej mešamo, da se enakomerno topi. Po potrebi jo postavimo nazaj na vodno kopel za nekaj sekund in med stalnim mešanjem, ponovno odmaknemo, da se vsa čokolada in maslo postopoma stopita.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi