Domači sir – ricotta

Morda vas zanima

- Oglas -

Domači sir, domača ricotta. Vredno vsake minute dela.

Sestavine

  • 2 l mleka
  • 250 ml sladke smetane
  • 3 žlice belega alkoholnega kisa

Postopek

1Mleko in sladko smetano pristavimo kuhat. Tik, preden zavre, prilijemo kis in premešamo ter zmanjšamo temperaturo.

2Na blagem ognju kuhamo 4 minute in ne mešamo. Posodo odstavimo in pustimo počivati 10 minut.

3Medtem pripravimo posodo in cedilko. Cedilko prekrijemo s troslojno gazo ter vanjo prelijemo vsebino iz posode. Pustimo eno uro, da se sir odcedi. Po tem času je sir – ricotta pripravljen za uporabo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi