Pozdravite hladne dni s to okusno enolončnico, ki združuje srčnost krompirja, sladkost kolerabe, hrustljavost korenja in nežnost fižola v popolnem ravnovesju okusov.
Ta enolončnica je več kot le obrok; je okusna zgodba o harmoniji različnih zelenjavnih okusov, ki se združijo v enoten, srčen obrok. S hranljivimi sestavinami in obogateno z zelenjavno jušno osnovo, bo ta enolončnica ogrela vaše telo in ustvarila domačo udobje kar v eni skledi.
Z vsako žličko boste odkrivali globino okusov in hranilno bogastvo, ki ga ponuja vsaka sestavina. Zaključite dan s tem okusnim receptom in si privoščite trenutek užitka ob okusih narave.
Sestavine za enolončnico iz kolerabe, krompirja, korenja in fižola
- 1 koleraba, olupljena in narezana na kocke
- 3 srednje veliki krompirji, olupljeni in narezani na kocke
- 2 korenčka, olupljena in narezana na kolute
- 1 skodelica svežega fižola, očiščenega in narezanega na kose
- 1 čebula, nasekljana
- 2 stroka česna, nasekljana
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici olivnega olja
- ščepec suhega timijana
- sol
- poper
- sveža zelišča (npr. peteršilj) za okrasitev
Postopek
1 V večjem loncu segrejte olivno olje. Dodajte nasekljano čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postane steklasta.
2 Dodajte krompir in korenje ter pražite nekaj minut.
3 Dodajte zelenjavno jušno osnovo in pustite do vrenja.
4 Dodajte kolerabo in fižol v lonec. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler zelenjava ni mehka.
5 Začinite enolončnico s suhim timijanom, soljo in poprom po okusu. Prilagodite začimbe glede na svoje preference.
6 Ko je zelenjava popolnoma kuhana, enolončnico postrezite v sklede. Okrasite s svežimi zelišči, na primer s peteršiljem.
Ta enolončnica ponuja mešanico okusov in hranilnih snovi, ki jo lahko prilagajate glede na lastne želje. Uživajte v topli in hranljivi enolončnici!
Dober tek!