V pivskem testu ocvrte hrenovke

Znam svetuje

Ocvrte hrenovke v pivskem testu so priljubljen prigrizek, ki jih obiฤajno najdemo na ลกportnih dogodkih, sejemih in lokalnih pubih. Ta okusna jed zdruลพuje hrustljavo ovojnico piva in mehke, soฤne hrenovke, ki so popolnoma ocvrte.

S tem preprostim receptom boste lahko priฤarali pravo gostinsko doลพivetje kar v udobju svojega doma. Ne glede na to, ali se pripravljate na veฤerjo s prijatelji ali iลกฤete prigrizek za ogled najljubลกe ลกportne tekme, bodo ocvrte hrenovke v pivskem testu vedno zadetek v polno.

Sestavine za v pivskem testu ocvrte hrenovke

  • 8 hrenovk
  • 1 skodelica moke
  • 1/2 skodelice koruznega ลกkroba
  • 1 ฤajna ลพliฤka soli
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke popra
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke ฤesna v prahu (po ลพelji)
  • 1 jajce
  • 1 skodelica piva (izberite svojo najljubลกo vrsto)
  • olje za cvrtje

Postopek

1Segrejte olje za cvrtje v velikem globokem loncu ali fritezi na 175 stopinj Celzija.

2Medtem ko se olje segreva, pripravite pivsko testo. V dovolj veliki skledi zmeลกajte moko, koruzni ลกkrob, sol, poper in ฤesen v prahu (ฤe ga uporabljate). Dobro premeลกajte, da se zaฤimbe enakomerno razporedijo po testu.

2V drugi skledi razลพvrkljajte jajce, nato pa postopoma dodajajte pivo in meลกajte, dokler ne dobite gladkega testa. Testo naj bo gostejลกe od testa za palaฤinke, vendar ne pregosto. ฤŒe je premalo gosto, dodajte malo moke; ฤe je pregosto, dodajte malo piva.

3Hrenovke previdno posuลกite s papirnato brisaฤo, da se znebite odveฤne vlage. To bo pomagalo, da se testo bolje oprime hrenovk med cvrtjem.

4Hrenovke zataknite na lesene palฤke za laลพje cvrtje.

5Hrenovke potopite v pripravljeno pivsko testo ter jih enakomerno premaลพite in nato poloลพite v segreto olje.

6Ocvrtke v pivskem testu ocvrite v majhnih serijah, da se izognete prenatrpanosti lonca. Cvrtje naj traja pribliลพno 3-5 minut, dokler niso zlato rjave in hrustljave. Uporabite kleลกฤe, da jih previdno obrnete po pribliลพno polovici ฤasa.

7Ko so hrenovke zlate in hrustljave, jih odstranite iz olja in odcedite na kroลพniku, obloลพenem s papirnato brisaฤo, da se znebite odveฤnega olja.

8Postrezite ocvrte hrenovke v pivskem testu takoj, najbolje s priljubljenim omakami, kot so gorฤica, keฤap ali majoneza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite